For å bruke fotocelle i EQ Admin er det et par ting som må gjøres i oppsettet.

I passeringsoppsettet åpner men opp ruten som er huket av for mål, hvis det er i den stasjonen fotocellen er koblet til.

I bildet man da får opp velger man at GPIO2(finish inngangen på ETS) Knytt til deltaker, og setter verdier til 1 og 1.

Det som da skjer er at når det kommer et signal(tid) fra fotocelle, så sjekker systemet om vi har en brikkeavlesning innen for 1sek før og 1sek etter brikkeavlesingen, hvis vi har det så blir fotocelle tiden knyttet til den utøveren.

Alle tider som kommer fra fotocelle kan også sees i fanen puljer, trykk set start fra Gun start og alle tider kommer opp.