Gjennomgang av oppsett for fisrenn.

Start

Startgate kobles til målleser A og B med kabel.

C system er normalt frittstående ets med kode 0 og en trykknapp for starttidregistrering.

Synkronisering.

Målleserne:

Fra etiming: I tidtakervindu sett starttiden som er synktid.  Merk av for Synk med knapp og klikk overfør tid.  Må gjøres på begge leserne.

I admin eller alternativt. På tataturet på ETS still klokken på ønsket synk tidspunkt.  Merk at det er tidsavbrudd på denne funksjonen.

Ets på start og startklokken.

På tastaturet på klokkene trykk Set clock og still tiden du vil synke.  Koble begge klokkene til startgrinden.

På denne måten er alle de 4 klokkene koblet sammen. Når klokken er presist på synktidspunktet åpne startgrinden og sjekk at tiden ble resatt på alle klokkene.

Vent ett minutt og åpne startgrinden på nytt som bekreftelse på at synkingen gikk bra.  Sjekk at tidspunktene er like.

Synken og synksjekken skal inn i timing rapporten.

NB: Synk med trykknapp virker ikke på ETS1 så der er synk ikke mulig uten å koble den til pc og sende synkklokkeslettet. (Ny fast starttid)

Ved heatstart brukes elektronisk startpistol som kobles tilsvarende startgrinden. To par.

Mål

To ets som er synket.  Ack av på intervallstarter og ack på på den ene ved fellesstart.

Fotoceller, ett par per leser

Sjekk at fotocellene er motert stabilt. Dersom de kommer ut av posisjon må enten kontakten trekkes ut av ets eller de må justeres. Ets klarer ikke å håndtere fotoceller som kontinuerlig sender data.

Målleser A bør stå uten modem slik at en unngår at det sendes data på nytt om den taper kontakt med gprs serveren eller av andre grunner resender data.

Drift

A system: Brukes som hovedsystem både for start og mål.
B System:  Brukes som backup.  Ved ack off vil ikke alle brikkene bli lest her, men man har fotocelletid.

C System. Manuelt. På start brukes trykknapp og i mål normalt en manuell klokke type Alge Timy eller  tilsvarende.
Tidene fra alle system skal  dokumenteres så om det ikke kommer brikketid på B systemet må fotocelletiden for første og siste utøver sjekkes.

Utstyr

3 ETS, fortrinnsvis versjon 2.
2 ESD startdisplay med startpuls inngang.

1 startgrind med 2 pars utgang.

2 fotoceller.

Signalkabel,  to par mellom start og mål.
Signalkabel ett par mellom fotocelle og leser. 2 sett.

Oppsett
I etiming er det lagt inn 3 sekunds margin på startpulsene så det som må gjøres der er å sette hvilken stasjon som er backupleser og c leser.  I admin må gpio port slås på i detaljvisningen på målstasjonen i passeringsoppsettet. Du må også legge inn +/1 3 sekund og velge at tiden oppdateres på neste deltaker.

Feilsøking

Dersom det ikke kommer data fra startgrind/pistol eller fotoceller må polariteten på kablene sjekkes/ byttes om.

Når startgrind åpnes eller fotocelle brytes vises det med blink på eventlampen på ets.

Startgrinden må også sjekkes for rett polaritet ved at man åpner grinden og sjekker i tidtakingen at tidspunktet den ble åpnet på er det som ble brukt i tidtakingen og ikke tidspunktet den ble stengt.