Overvåkingskameraer egner seg godt til backup. Disse er relativt billige og de er laget med hensyn til utendørs bruk. De bruker lite strøm og kan nøye seg med det de får over nettkabelen. De kan streame (via ftp f.eks) til disk og streamingen kan trigges med knapp, fotocelle eller såkalt “motion detection”.

For eksempel kan kameraet settes opp til å sende 2 bilder før fotocelle-trigging og 3 bilder etter. Da sender kameraet over 6 bilder.

Vi har kjørt slik løsning med vivotek-kamera og erfaringene er positive.

Med denne løsningen er det enkelt å plukke opp og gi tid til en person der brikken ikke ble lest. Problemet er ofte å oppdage dette. Hvordan ser du at bare 9 av 10 fikk tid i møljen over mål?