1. Last ned programmet fra linken under til din lokale pc. (versjon 4.0.937)

https://downloads.eqtiming.com/files/etiming 4 installasjon rev 937

2. Filen lagres normalt under nedlastinger.   I Windows 10 kan du klikke på pilen ved filnavnet og velg åpne.

3 Dobbeltklikk på  etiming_install   og følg meldingene videre.  Du trenger da ikke pakke ut filene.

4. Start programmet fra Startmenyen.

5. Første gang programmet kjøres på pc må du legge inn lisensnøkkel.

Merk at det er ny nøkkel fra 1.1 2022.

Når programmet er installert rekker det å laste ned programoppdatering senere.

SQL Server

Dersom du ønsker å bruke programmet med SQL server må du enten laste ned SQl Server Express fra Microsoft eller koble til en ekisterende instans. Azure base kan også benyttes. Ved azure husk å sjekk hvor stor database som opprettes så ikke regningen blir astronomisk.    På klienter er det normalt installert MS sql server klient slik at det ikke er behov for ytterligere installasjon.

SQl Express er gratis og rekker til all bruk av etiming.

Det anbefales å installere som en egen instanse og med både SQL og windows innlogging. Last opgså ned SQL server management studio.

Tillate andre pc å koble til

Merk at det normalt er behov for å sette opp sql server med tillate andre TCP /IP = Allow remote connections.

Åpne TCP kommunikasjon

Søk etter datamaskinbehandling og ekspander til SQL server configuration. Slå så på TCP/Ip for alle instanser.  I noen tilfeller må man også sette porten til 1433.

Endre porten på IP All til 1433 om det ikke virker uten.

Brannmur

Siste sjekker er å åpne brannmuren for tcp kommunikasjon på port 1433 og udp pp 1434

Siste sjekker er å åpne brannmuren for tcp kommunikasjon på port 1433 og udp pp 1434